Over deze projecten

Op deze pagina zijn een aantal diverse projecten belicht. Al deze projecten zijn volledig naar de wens van de klant ontworpen. Deze projecten laten de veelzijdigheid van Van der Schans Machinebouw zien. Tevens geeft het een indruk van de uiteenlopende projecten waaraan gewerkt wordt.

Windmolentrap

Voor een klant hebben wij een trap ontwikkeld die in de straal van de windmolen om de kolom draait. Door deze draaitrap toe te passen kon plek bespaard worden en is de trap een mooie blikvanger geworden.

Windmolentrap
Aanrijdbeveiliging
Aanrijdbeveiliging

Aanrijd-beveiliging

Deze aanrijdbeveiliging is ontworpen om gemonteerd te worden aan de fundering van een bedrijfspand als beveiliging. De aanrijdbeveiliging beschermt de gevel het pand voor langsrijdende voertuigen.

Koppelschotel

Voor een goedkeuring van de RDW hebben wij een sterkteberekening gemaakt van een koppelschotel. Deze koppelschotel is gemonteerd op een pick up truck. Met behulp van deze koppelschotel kan er een trailer achter de pick up truck worden gehangen.

Sterktebereking koppelschotel RDW
Sterktebereking koppelschotel
Sterktebereking poort

Elektrische poort

Voor deze elektrisch aangedreven poort hebben wij een sterkteberekening gemaakt. Dit was vooral van belang om de doorbuiging van de poort te berekenen. Van der Schans Machinebouw heeft geadviseerd hoe de poort verstevigd kon worden.

Hefbok Big Bags

Voor deze hefbok hebben wij een sterkteberekening gemaakt. Tevens hebben wij de vorm geoptimaliseerd. De hefbok wordt op een heftrucklepel geplaatst en wordt gebruikt om big bags met kunstmest van 600 kg te transporteren.

Sterkte berekening hefbok big bags
Sterkteberekening hefbok big bags