Over deze machine

De pakketten sorteermachine is een machine die pakketten, zakken of zelfs pallets kan sorteren. Afhankelijk van de toepassing kunnen er per aanvoerkanaal tot wel 60 pakketten per minuut gesorteerd worden! Door het grote aantal concepten die we hebben ontwikkeld, kunnen we voor u altijd een passende oplossing bieden. Onze pakketten sorteermachines staan bekend om de kwaliteit en bedrijfszekerheid.

Afmeting

14100 x 3000 x 2380 mm

Gewicht

Ca. 1500 kg

Materiaal

RVS, staal, aluminium

Conserveringen

Grijs gepoedercoat

Een voorbeeld:

Pakkettensoorteermachine

Mogelijkheden

Transportband

Transportband

Als aanvoer van de pakketten vanaf een andere afdeling of vanuit buiten de veiligheidszone kan gebruik worden gemaakt van onze transportband. Deze transportband is door ons doorontwikkeld en heeft een zeer hoge kwaliteit. De transportband is voorzien van hoge kwaliteit lagers die goed zijn afgedicht. Verder is deze band voorzien van gebolleerde rollen zodat zogenaamde sporing van de band eenvoudig wordt. Ook de hoge kwaliteit van de spanners zorgen voor een perfecte spanning van de band.

Opvoerband

De opvoerband is hetzelfde uitgevoerd als de gewone transportband. Enerzijds zorgt dit voor eenheid in uw fabriek en anderzijds kunnen we op deze manier de hoge kwaliteit waarborgen. De opvoerband kan worden toegepast als u wilt sorteren op een hogere verdieping. Verder gebruiken we de opvoerband als we een ander deel van de machine moeten oversteken.

Opvoerband
Uitlijn-rollenbaan

Uitlijnen

Voor het uitlijnen van de pakketten of zakken gebruiken we een aangedreven rollenbaan. Van deze rollenbaan zijn de rollen schuin geplaatst zodat de producten naar de zijkant van de baan getransporteerd worden. Het uitlijnen van de dozen doen we om bijvoorbeeld later in de lijn goede metingen te kunnen doen. Verder gebruiken we het om op de doos te kunnen printen of labelen.

Barcode scanner

De barcode scanner wordt gebruikt om te kunnen sorteren op barcode. In deze barcode is dan bijvoorbeeld een ordernummer verwerkt, een afdeling, een positienummer of een andere waarde waarop gesorteerd dient te worden. De barcode scanner kan ook worden gebruikt om later gemeten gegevens op te slaan en te koppelen aan het nummer van de barcode.

Barcodescanner
Barcodescanner detail
Barcodescanner, extra snel en nauwkeurig
3d-scanner

3D scanner

Met behulp van een 3D scanner kunnen we de maten, vorm en geplaatste hoek bepalen. Ook kunnen we met deze scanner kijken of een krat of doos bijvoorbeeld alle producten bevat die hij zou moeten bevatten. Hierdoor kunnen we sorteren op maten, sorteren op vorm en sorteren op volledigheid.

Vision

Door gebruik te maken van vision camera’s kunnen we u een nog uitgebreider scala aan mogelijkheden bieden. We kunnen met deze camera’s sorteren op kleur en geprojecteerde grootte. Ook kunnen we met deze camera’s producten registreren zodat de producten later kunnen worden gecontroleerd op de staat voor het sorteren. Dit is belangrijk als klanten later vragen kunnen stellen over beschadigingen en dergelijken.

Vision
Vision detail
Wegen

Wegen

De weegband die we toepassen heeft een goede kwaliteit band en is uitermate geschikt om het gewicht van de producten te bepalen. Door gebruik te maken van de weegband kunt u op gewicht sorteren. Door een goede weging van alle producten kan bijvoorbeeld worden gesorteerd op een prijscategorie bij postpakketten. Ook kan het gewicht van de pakketten worden geregistreerd.

Pusher

De pusher wordt gebruikt om de pakketten vanaf de sorteerband een uitvoerband in te duwen. Door de eenvoudige constructie is deze uitvoering een betrouwbare en goedkope oplossing. Deze manier van afduwen is te gebruiken bij zowel dozen als zakken.

Pusher
Band met meenemers

Band met meenemers

Als het echt snel moet hebben we een oplossing voor u! Door deze oplossing toe te passen kunnen we de teruggaande slag van de cilinder in tijd uitsparen. Ook kunnen we de snelheid heel goed regelen waarmee het pakket de band wordt opgestuurd. Hierdoor kunnen ook pakketten gesorteerd worden waar kostbare producten in zitten. Dit product is bij uitstek geschikt voor het sorteren van zakken, lage dozen of dozen met een constante hoogte. Ook kunnen aan beide zijde van de band uitvoerbanden worden toegepast, hierdoor kan er enorme winst geboekt worden qua ruimte.

Geleidingsarm

De geleidingsarm wordt gebruikt bij eenvoudige machines. Door het eenvoudige principe kunnen dozen en zakken snel en efficiënt worden gesorteerd. Bij voorkeur gebruiken we dit principe in combinatie met dozen.

Geleidingsarm
Sorteernokken

Transportsysteem met meeneemnokken

Deze oplossing is de meest veelzijdige afduwmethode zoals wij die standaard in ons leverprogramma hebben. Snelle sorteerprocessen zijn mogelijk. Door de mechanische technieken die zijn toegepast is deze oplossing erg betrouwbaar. Ook is deze oplossing voor vrijwel alle producten geschikt.

Heeft u interesse? Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Klik hier om contact op te nemen.