Naamloos
19 april 2018

Data uit productieprocessen genereren

Het is mogelijk om met onze machines data te generen die verzameld en opgeslagen kunnen worden in een database. Op deze manier kunnen processen eenvoudiger worden gevolgd en verbeterd. Daarnaast kan deze data worden gebruikt voor tracebility. Voorbeelden van data die kunnen worden verzameld:

  • proces parameters;
  • afmetingen;
  • gewicht;
  • andere meetresultaten;
  • afbeeldingen;
  • productie moment;
  • productieplaats, -machine, -caviteit.
18-00009-12-004-00
13 maart 2018

Constructie tekeningen

Naast het engineeren en bouwen van machines, krijgen wij bij Van der Schans Machinebouw ook regelmatig opdrachten voor tekeningen die gemaakt moeten worden. Het gaat hier dan om tekeningen voor onder ander constructies. Zo zijn we op dit moment ook bezig met tekeningen voor een staalconstructie van een woning met een schuur.

170044-12-004-00
5 december 2017

De pakketsorteermachine

Na de demoweken van onze vernieuwde doseermachine zijn wij niet stil blijven zitten. Wij zijn druk bezig geweest met het ontwerp van een pakketsorteermachine. Het ontwerp is gereed en de onderdelen zijn besteld, zodra de onderdelen binnen zijn kan de bouw van de pakketsorteermachine beginnen.

doseermachine af
3 november 2017

Demo doseermachine

Eindelijk is het dan zover, de demomachine staat. We zullen hem de komende tijd flink testen en kijken of hij werkt naar behoren. We gaan daarnaast kijken naar eventuele verbeteringen die kunnen worden aangebracht. Zodat we op de open dag en tijdens de demoweken een mooie en perfect werkende machine kunnen laten zien.

bouw demo doseermachine
23 oktober 2017

Van start

De bouw van de demo doseermachine is van start gegaan! Het is nog wel even wachten op een aantal kleine onderdelen, maar voor nu kunnen we even vooruit. Het beloofd een mooie machine te worden.

bizaward
4 oktober 2017

BizAwards

Vorige week werd bekend dat wij zijn genomineerd voor de BizAwards Altena 2017, Talent van het jaar. Samen met twee andere ondernemingen, komen wij in aanmerking voor deze prijs. Bent u benieuwd hoe we dit talent kunnen inzetten voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op via de contactpagina!

170037-12-007-01
22 september2017

De demodagen

Het ontwerp voor de demo doseermachine is af en de onderdelen zijn besteld. Zodra deze binnen zijn, kan de machine worden opgebouwd en gereed worden gemaakt voor de demodagen. Deze zullen plaatsvinden op 13 t/m 24 november 2017. Daarnaast bent u ook van harte welkom op de open dag van 17 november 2017, het is dan mogelijk om tussen 14.00 uur en 20.00 uur langs te komen bij ons aan de industrieweg 2k in Giessen.

Bedankt!
30 augustus 2017

Nieuwe mijlpaal op Facebook!

Een tijdje geleden hebben wij een nieuwe mijlpaal bereikt. Onze Facebook pagina heeft de grens van 100 likes behaalt. Wij willen al onze volgers bedanken! Bekijk onze Facebook pagina voor de ins en outs van ons bedrijf. Er komen nog veel mooie dingen aan!

Doseermachine
9 augustus 2017

Uw eigen product testen met de demo doseermachine?

De komende tijd is Van der Schans machinebouw bezig met het bouwen van een demomachine van de doseermachine. Hierdoor kunnen geïnteresseerden komen kijken en de eigen producten komen testen. Via de verschillende kanalen wordt de voortgang van de bouw gedeeld. Geïnteresseerden kunnen een afspraak maken en geheel vrijblijvend de eigen producten testen.

Pakkettensorteermachine
29 juni 2017

Blog: Wat is het risico van een grote investering in een machine?

Veel bedrijven hebben behoefte aan een machine. Bij de aanschaf van zo’n machine komt vaak een flinke investering kijken. Voor deze investeringen zijn veel bedrijven huiverig. Wat onze visie daarover is, leest u in deze blog!

linkedIn
26 mei 2017

Van der Schans Machinebouw actief op LinkedIn

Sinds kort is Van der Schans Machinebouw actief op LinkedIn. Hierdoor kan het bedrijf via dit kanaal haar klanten op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Neem eens een kijkje op onze bedrijfspagina.

Transportband met flessen
25 april 2017

Blog: Eén geavanceerde machine of twee standaard machines?

Misschien kent u het wel of heeft u er mee te maken gehad. Het dilemma: “Moet ik een nieuwe machine aanschaffen zoals ik er al één heb of moet ik de machine vervangen door een snellere machine?” Beide antwoorden kunnen een oplossing zijn. Wat de beste oplossing is in uw geval? Dat leest u in deze blog!

Demoweek Ede/Veenendaal
6 april 2017

Van der Schans Machinebouw aanwezig bij Demoweek 2017

Van der Schans Machinebouw was afgelopen week aanwezig bij de demoweek in Ede/Veenendaal. Tijdens deze demoweek zette toonaangevende technische bedrijven in deze regio de deuren open. Onder deze bedrijven waren onder andere producenten van freesmachines, meetmachines, robots en leveranciers van software voor de technische sector. Tijdens het bezoek aan deze demoweek is er inspiratie opgedaan en zijn er nieuwe contacten gelegd in de technische sector. Kijk voor meer informatie over de Demoweek op de website van de organisatie.

Doseermachine
27 maart 2017

Lancering doseermachine

Deze week heeft Van der Schans Machinebouw de doseermachine gelanceerd. Met deze machine kunnen producten zoals sauzen, vruchtenjam of zuivel gedoseerd en afgevuld worden. Deze machine is onder andere geschikt voor leveranciers van streekproducten, zuivelleveranciers, bakkers en slagers. Kijk voor meer informatie op onze productpagina. Op deze pagina worden de specificaties van de doseermachine belicht. Hier wordt onder andere belicht hoe de machine van binnen werkt.

Engineering zeiljacht van Wees
4 maart 2017

Van der Schans Machinebouw engineert tanks voor zeiljachten

Voor Van Wees Waalwijk heeft Van der Schans Machinebouw de brandstof- en verse watertanks ontworpen. Deze tanks moesten worden gemaakt van zetwerk en bestonden uit complexe vormen. Omdat deze tanks worden gebuikt in het grootste zeiljacht van Contest Yachts, zijn deze tanks gemaakt van zeewaardig materiaal.

Pakkettensorteermachine
10 februari 2017

Van der Schans Machinebouw vernieuwd pakkensorteermachine

De pakkettensorteermachine is door Van der Schans Machinebouw verbeterd op een aantal vlakken. De machine sorteert pakketten, zakken en pallets. Door de verbetering is het mogelijk om 60 pakketten per minuut te sorteren. De machine kan opgebouwd worden in een aantal verschillende mogelijkheden. Zo kan de machine de pakketten sorteren met een band met meenemers, een geleidingsarm of met meeneemnokken. Ga voor meer informatie over de pakkettensorteermachine naar de productpagina.

Engineering
23 januari 2017

Van der Schans Machinebouw doet ook engineeringswerk voor derden

Naast de bouw van machines doet Van der Schans Machinebouw ook engineeringswerk voor derden. Er wordt zowel intern als extern engineerings- en tekenwerk aangenomen. Hierbij kunt u denken aan het maken van sterkteberekeningen (zowel handmatig als EEM-analyse), het doorrekenen van aandrijflijnen, het maken van werk-, las-, en assemblagetekeningen en het adviseren bij technische vraagstukken.

Palletstapelaar 1
18 december 2016

Van der Schans Machinebouw engineert palletstapelaar

In opdracht van Elté Metaalbewerking heeft Van der Schans Machinebouw een palletstapelaar ontwikkeld. De machine is ontworpen om gewoon gestapelde pallets af te stapelen en weer op te stapelen als genestte pallets of andersom. Voor meer informatie over de palletstapelaar kunt u terecht op de productpagina.

slide_01
22 november 2016

SOLIDWORKS Simulation certificatie

Van der Schans Machinebouw is sinds kort gecertificeerd voor SOLIDWORKS Simulation, voor het maken van sterkteberekeningen. Door middel van dit certificaat zijn de mogelijkheden voor engineering sterk verbeterd. Dit geeft Van der Schans Machinebouw meer ruimte om op een professionele manier advies te geven over technische vraagstukken.

Sterktebereking koppelschotel RDW
17 oktober 2016

Van der Schans Machinebouw engineert koppelschotel

Voor een goedkeuring van de RDW heeft Van der Schans Machinebouw een sterkteberekening gemaakt van een koppelschotel. Deze koppelschotel is gemonteerd op een pick up truck. Met behulp van deze koppelschotel kan er een trailer achter de pick up truck worden gehangen. Wilt u meer informatie over dit project of over onze overige diverse projecten? Kijk dan op onze projectpagina.